El Museu D. i C. de Solsona tanca un mes de maig efervescent quant a activitats.
El dia 5 de maig el museu acollí un acte organitzat per Òmnium Cultural del Solsonès, la presentació del llibre “Picasso i els editors Gustavo Gili. Escrits des de Barcelona” de Claustre Rafart. El dia 12, s’inaugurà l’exposició “Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física”. Una trentena de persones van poder conèixer l’exposició de la mà d’Àngels Casanovas, conservadora del Museu d’Arqueologia de Catalunya, i acompanyats pel director del MAC, el Sr. Manel Rueda, l’Alcalde de Solsona, el Sr. David Rodríguez i els directors del museu, el Sr. Lluís Prat i el Sr. Jaume Bernades. La mostra es podrà visitar fins el 20 d’agost.
Els dies 18, 20 i 21 es celebrà el Dia Internacional dels Museus. Durant tres dies un centenar de persones van participar en les diferents activitats organitzades sota el lema internacional: “Museus i històries controvertides. Dir el què no es pot dir als museus”. Enguany els museus de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran van acordar un programa conjunt amb el títol: Conflictes bèl·lics i migracions. Memòries ferides i reconciliació. La presentació als mitjans de les accions dels diferents museus es va fer a Solsona complementant-la amb un sketch de dansa. El 18 de maig ens va acompanyar l’Hble. Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Santi Vila, a qui vam poder mostrar tot el museu i reserves del mateix. Els dies 19 i 20 de maig es van dur a terme les xerrades de Marc Segués i Carme Borbonès, tant una com l’altra van presentar aspectes desconeguts i molt interessants relacionats amb patrimoni i museus. Durant els tres dies hi hagué portes obertes al museu i s’explicà el finestral romànic del campanar com a testimoni històric de la Guerra del Francès.
Uns dies d’intensa activitat al museu que l’han fet més proper a tots aquells que ens han visitat o ens han seguit a través de la premsa i les xarxes. Un treball de retorn social, funció bàsica de tot museu.