El museu participa en la gravació d’un nou programa del Canal 33 dedicat a l’art i al patrimoni cultural del nostre país
La propera temporada, el Canal 33, emetrà un nou programa que pretén donar a conèixer el món de l’art i el patrimoni cultural a Catalunya. L’equip d’aquest programa va visitar el Museu D. i C. de Solsona per gravar-hi diferents escenes.
Durant les gravacions s’aprofundí en l’estudi d’alguns objectes emblemàtics del museu com ara l’armari de la Farmàcia Pallarès datat al segle XVII, el quadre del Sant Sopar pintat per Jaume Ferrer al segle XV o la ceràmica sigil·lata provinent del jaciment arqueològic d’època romana del Pla d’Abella, entre altres.
Es gravà també un monogràfic sobre Sant Quirze de Pedret. Aquest combinà escenes a l’església original, a la comarca veïna del Berguedà, i escenes al museu, concretament a la sala de Pedret on es troben les pintures murals, entre elles l’Orant, símbol identificatiu del Museu de Solsona.
Les gravacions comptaren amb la col·laboració de diferents especialistes com la Sra. Montserrat Pagès, historiadora de l’art especialista en les pintures murals de Pedret; el Sr. Oriol Ponsatí-Murlà, escriptor que oferí una interpretació del quadre del Sant Sopar basada en l’estudi d’aquest tal com apareix en els evangelis originals; del director tècnic del museu, el Sr. Jaume Bernades, i del músic i investigador del folklore català Artur Blasco que presentà el rabaquet, o violí de carabassa, un instrument característic de l’edat mitjana. El músic oferí un petit concert amb aquest instrument davant l’absis de Pedret i amb la presència de públic solsoní.
Des d’aquí el nostre agraïment a totes les persones que van col·laborar en aquestes dues gravacions i un agraïment també a l’equip del futur programa “Art Endins”: per la seva amabilitat i bon tracte i per donar-nos l’oportunitat de difondre el nostre museu.
Us deixem aquí unes quantes fotos d’aquesta experiència.